Η συγχρονικότητα της αναπνοής και της ευζωίας

Της Πάντμινι Μαρίας Τσαμπλάκου, Founder Academy of Conscious & Wealthy Living, Rebirthing/Breath Work International Teacher Trainer, Mentor.

Διαπιστώνω καθημερινά από τις συνεδρίες που μοιράζομαι και τις συναντήσεις μου με ομάδες ανθρώπων από διαφορετικά κοινωνικά επίπεδα το εξής:

Αναδύεται μια ανάγκη του ανθρώπου να προχωρήσει βαθύτερα και πέρα από την αναμάσηση quotes, τεχνικών διαχείρισης του στρες και συνταγών επιτυχίας, οι οποίες έχουν προσωρινά αποτελέσματα και τελικά δεν βοηθούν να εκτονωθεί το άγχος, η υπαρξιακή αγωνία και η πίεση.

Οι "συνταγές" ή/και tips καλής ζωής, ολοένα και συχνότερα έχουν ως αποτέλεσμα το χτίσιμο μιας ολοένα πιο άκαμπτης προσωπικότητας. Κι αυτό γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.
Ο σημερινός άνθρωπος, προκειμένου να καλύψει αυτή την αδιόρατη ανάγκη να πάει βαθύτερα στην ουσία του και να συντονιστεί με τον εσωτερικό του κόσμο, "χοροπηδά" αδέξια από την μία κατάσταση στην άλλην, αναπτύσσοντας νέες εξαρτητικές στάσεις και συνήθειες.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός και πραγματικός. Ο καλά εκπαιδευμένος σύγχρονος νους λειτουργεί σε διαφορετικές ταχύτητες από αυτές του σώματος κι έτσι δημιουργείται μια διαρκής σιωπηλή σύγκρουση. Μοιάζει ως μια ηλεκτρική φόρτιση που δεν βρίσκει τρόπο να γειωθεί και δημιουργεί μικρά βραχυκυκλώματα σε διαφορετικά συστήματά μας. Μπορεί να το αντιλαμβάνεστε ως βάρος, αίσθημα κόπωσης, ομιχλώδεις σκέψεις, δύσπνοια, στρες, μια αίσθηση πως δεν θα τα καταφέρω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σώμα εμφανίζει μια συμπτωματολογία που ανταποκρίνεται σε ασυνείδητες σκέψεις και συναισθήματα που ξεπηδούν ανεξέλεγκτα και κυριαρχούν στην πραγματικότητά μας ως αληθινά. Και καθώς η ταύτιση με τις σκέψεις μας εντείνει το στρες*, δημιουργείται ένα φαύλος κύκλος ηλεκτροβιοχημικών εκρήξεων που ταλαιπωρούν το σώμα και τον ψυχικό μας κόσμο. Βιώνουμε ακόμη μεγαλύτερη αποκοπή ή/και σύγκρουση, κόπωση και απογοήτευση για την αδυναμία να βιώσουμε την βαθύτερη σύνδεση με την ουσία μας: την συγχρονικότητα.
[*στρες=φόβος μήπως χάσουμε κάτι που ήδη έχουμε ή να μην πάρουμε κάτι που θέλουμε]

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Το δώρο της αναπνοής αξιοποιείται από μεγάλους πεφωτισμένους δασκάλους της Ανατολής και όπως μελετώ ο Πυθαγόρας γνώριζε καλά τα μυστικά της. Η Δύση βιώνει τα οφέλη της συνειδητής αναπνοής από την δεκαετία του 1970 όταν ο αμερικανός Λέοναρντ Ορ ίδρυσε το Rebirthing Breathwork Movement, και άρχισε να εκπαιδεύει σημερινούς μέντορες όπως η Λουίζ Χέυ. Είμαι τυχερή που είμαι μαθήτριά του και τον έχω φιλοξενήσει στο σπίτι μου στην Αθήνα.
Οι σύγχρονες επιστήμες βεβαιώνουν σήμερα, πως η αναπνοή είναι ένα κοσμικό μέσον διασύνδεσης με το σύμπαν. Και θα συμφωνήσω όχι μόνο γιατί το λένε οι επιστήμονες αλλά γιατί το βιώνω καθημερινά μέσα στην δική μου ζωή.

Ακόμη, η συνειδητή αναπνοή που διδάσκω αποτελεί την πιο απλή επιστημονικά σχεδιασμένη διαδικασία που ελευθερώνει τα συγκινησιακά - συναισθηματικά φορτία, καθώς και τις εντάσεις από το σώμα-νου. Ωστε να βιώσουμε την βαθειά επανασύνδεση με την πηγή της δύναμής μας, τη δημιουργικότητα, την ανώτερη νοημοσύνη και την αγάπη.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες αποδεικνύεται ότι η λήψη οξυγόνου και ενέργειας είναι απόλυτα εξαρτημένα με την ευεξία και την διάρκεια ζωής. Ο τρόπος για να λάβουμε ενέργεια και οξυγόνο είναι η εξάσκηση στην σωστή αναπνευστική λειτουργία. Ξεκινώντας από την εξάσκηση στην αναπνοή, ο πνεύμονας ενεργοποιείται και το σώμα λαμβάνει ενέργεια ικανή και οξυγόνο για να λειτουργεί σε υγεία και ευεξία.

Οσο προχωρά η εργασία με την αναπνοή αντιλαμβανόμαστε την σύνδεση σώματος νου ως ένα. Οι συγκρούσεις υποχωρούν και η αρμονία κυριαρχεί. Η αλληλεπίδραση αυτή, προσφέρει ισορροπία, αίσθημα ασφάλειας και μια υγιή εγρήγορση. Καθώς ο αναπνευστικός μηχανισμός εναρμονίζεται, τον ακολουθούν οι σωματικές και νοητικές λειτουργίες μας.
Τώρα, είναι η στιγμή που ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει την βαθύτερη σύνδεση με την ουσία του που είναι κάτι πέρα από την ευζωία. Είναι η σύνδεση με την ανώτερη συνειδητότητά του ή συμπαντικό/κοσμικό νου. Αυτό το γεγονός, το αποδίδω με την λέξη: Συγχρονικότητα.

Αυτό λοιπόν που επιτυγχάνεται άμεσα και φυσικά με την συνειδητή αναπνοή είναι η σταδιακή φυσική θεραπεία, η συγχρονικότητα και η πρόσβαση σε ανώτερες νοητικές πηγές.
Κάνοντας μια συνεδρία συνειδητής αναπνοής την εβδομάδα, έχετε τόση ενέργεια και αίσθημα ευεξίας που σε όποια ηλικία και αν είστε θα εκπλαγείτε, για τον αλχημικό τρόπο της αναπνοής να επαναφορτίζει το σωματικό νοητικό και ψυχικό σας σθένος.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο καρκίνος δεν επιβιώνει σε υψηλά επίπεδα ενέργειας και οξυγόνου. Υψηλά επίπεδα ενέργειας και οξυγόνου σημαίνει ακόμη πως με κυριαρχούν αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας
Η δύσπνοια, το ροχαλητό, οι καρδιακές παθήσεις, ακόμη και οι εξαρτήσεις συνδέονται άμεσα με την πρόσληψη ενέργειας και ελεύθερης αναπνοής
Ο τρόπος που αναπνέουμε έχει άμεση επίδραση στο νευρικό μας σύστημα. Τα περισσότερα συναισθηματικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης, είναι αποτέλεσμα του απορρυθμισμένου νευρικού συστήματος.

Η σχέση με τον εαυτόν μας, τον/την σύντροφο, την οικογένεια, την εργασία, βιώνονται με την ίδια τάση αποκοπής και αποξένωσης όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι με την αναπνοή μας και το τώρα.
Μπορείτε να παρατηρήσετε την αναπνοή σας σε καταστάσεις θυμού ή φόβου και σε καταστάσεις ειρήνης και αγάπης για να κατανοήσετε περισσότερα για τον ρυθμό και το βάθος της και πώς αυτό επιδρά στο σώμα νου και την ψυχή σας.
Βελτιώνοντας την αναπνευστική σας λειτουργία μπορείτε να αφήσετε το σωματικό και συναισθηματικό βάρος, αποκτώντας καλύτερη ζωή και πιο ανάλαφρο τρόπο να σκέφτεστε και να τρέφεστε.
Ο ύπνος σας θα γίνει ποιοτικότερος, βαθύς και ήρεμος. Τα επίπεδα της ενέργειάς σας ανέρχονται κατακόρυφα μαζί με την διάθεσή σας για ζωή και δημιουργία.

Η συνειδητή αναπνοή θεραπεύει τα τραύματα της εμβρυικής και παιδικής ηλικίας και βοηθά τα ζευγάρια να προχωρούν σε συνειδητές σχέσεις με τον εαυτόν τους και τα παιδιά τους.
Οσο εξασκείστε στην συνειδητή αναπνοή, ίσως νιώσετε την ανάγκη να δημιουργήσετε μέσω των ευγενών τεχνών και να κάνετε νέες δημιουργικές συναστροφές. Να επανασυνδεθείτε με την Φύση συνειδητά.
Η αναπνοή είναι οδηγός και σύντροφος παντοτινός για κάθε συνειδητό άνθρωπο-πολίτη του κόσμου, αφού εκτός των άλλων, μας βοηθά να συνδεθούμε βαθειά με την Φύση και τον Πλανήτη μας και να σεβόμαστε κάθε αισθανόμενο ον.

Με αλήθεια, απλότητα και αγάπη

Πάντμινι Μαρία Τσαμπλάκου

Founder Academy of Conscious & Wealthy Living, Rebirthing/Breath Work International Teacher Trainer, Mentor

www.rebirthingvalue.com

Better World

Επιλεγμένο άρθρο της Better World Seminars 

Events || Business Management Services

Διαβάστε για εμάς ΕΔΩ

Δείτε όλες μας τις υπηρεσίες ΕΔΩ

Ημερολόγιο

Σεπτεμβρίου   2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Αυτοβελτίωση

Δεν έχετε επιλέξει σεμινάρια

Newsletter

 

Επικοινωνία

Better World
Θεοδώρα Παπαντωνάκη 

Τηλ.(+30) 213 043 9673

Κιν. (+30) 6936 527.527 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Don't forget follow us via: