Ο σύγχρονος ρυθμικός άνθρωπος | Πάντμινι Μαρία Τσαμπλάκου

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να ζουν σε υγεία και ευημερία. Είναι δεκάδες οι έρευνες σήμερα

που αναδεικνύουν την δύναμη της αναπνοής να θεραπεύει από το στρες και να απαλλάσσει τον άνθρωπο από ανεπιθύμητες και επιβλαβείς γι' αυτόν συμπεριφορές. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα του Northernwestern University, ο ρυθμός της αναπνοής επιδρά στην νευρική δραστηριότητα που ανασύρει μνήμες και συναισθηματική κριτική.

Oι ειδικοί επαγγελματίες της αναπνοής γνωρίζουμε ότι η αναπνοή δεν αφορά μόνο στην εισπνοή οξυγόνου.Ούτε είναι απλά μια μηχανική διαδικασία εισπνοής-εκπνοής. Η αναπνοή μας είναι συνδεδεμένη με τις λειτουργίες του εγκεφάλου και γι αυτό και της συμπεριφοράς μας.

Ο ρυθμός της αναπνοής δημιουργεί ηλεκτρική δραστηριότητα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει, πως αλλάζοντας τον ρυθμό της αναπνοής μπορούμε ανάλογα να αισθανθούμε ευχάριστα ή δυσάρεστα, να νιώσουμε φόβο ή αγάπη, έμπνευση ή αυτολύπηση, ευεξία ή κόπωση, στρες ή γαλήνη.

Προκειμένου να διαχειριστούμε την ηλεκτρική δραστηριότητα με σοφία και προς όφελος της υγείας και της ευμερίας μας, χρειάζεται να γνωρίσουμε περισσότερα για την αναπνοή μας και τον αναπνευστικό μηχανισμό μέσα από ειδικές επιμορφωτικές διαδικασίες επίγνωσης και εξειδικευμένες αναπνευστικές ασκήσεις.

Στην ερώτηση πώς μπορώ να σταματήσω την συναισθηματική κριτική με την αναπνοή μου, η απάντηση είναι πως πρώτα χρειάζεται να αντιληφθείς πως ασκείς αυτήν την κριτική με έναν ασυναίσθητο τρόπο και στην συνέχεια να ζητήσεις την κατάλληλη υποστήριξη. Αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς σπάνια αφορά στους άλλους, κυρίως αφορά εμάς τους ίδιους και χρειάζεται να μεριμνήσουμε με υπευθυνότητα και διάθεση φροντίδας.

Ο σύγχρονος ρυθμικός άνθρωπος είναι αυτός που έχει μάθει τρόπους να καλλιεργεί τον εσωτερικό του ρυθμό μέσω της αναπνοής, ώστε να μην παραβιάζει τις φυσικές του λειτουργίες και να ζει σε υγεία και ευημερία και κυρίως σε ευτυχία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς η αναπνοή σε ρυθμό είναι ο κύριος, άμεσος και κυριώς ο φυσικός τρόπος να εκμηδενίσουμε αρνητικές συμπεριφορές που σαμποτάρουν την υγεία και την ευημερία μας. Η ρυθμικότητα της αναπνοής μπορεί να εξαλείψει το στρες και να γαληνέψει κατά σειρά το αναπνευστικό, το νευρικό, και μυικό σύστημά μας.

Η αναπνοή που είναι ρηχή,διακεκομένη ή αδύναμη, οδηγεί σταδιακά σε ασθένειες και το χρόνιο στρες είναι μία από αυτές τις σύγχρονες ασθένειες που απειλούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ακόμη, η ρυθμική αναπνοή βοηθά στην βελτίωση της μνήμης, στις κρίσεις επιληψίας, τις φοβίες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις άγχους/πανικού.

Η ρυθμική αναπνοή εξαλείφει την σωματική και ψυχική κόπωση μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς επιδρά στις εγκεφαλικές λειτουργίες και μαθαίνει στον εγκέφαλό μας κάτι πολύ σπουδαίο: την αγάπη χωρίς όρους.

Σύμφωνα με την προσωπική μου διεθνή και εκτεταμένη εμπειρία, η αναπνοή στα επόμενα χρόνια θα είναι η κύρια μέθοδος θεραπείας και ατομικής και κοινωνικής ευημερίας. Η δημιουργική ψυχολογία την οποία διδάσκω στα εκπαιδευτικά μου σεμινάρια, και συνεδρίες, έχει ως κύριο εργαλείο της, την εξάσκηση στην ρυθμική αναπνοή.

Η αναπνοή είναι το εξέχον δώρο για τον ανθρώπο. Η απλότητα της έχει την δύναμη της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που αν την σεβαστούμε και την αφήσουμε να εκφραστεί, η ευτυχία και η επιτυχία είναι δεδομένες.

Η "εσωτερική τεχνολογία της αναπνοής", όπως συνηθίζω να αποκαλώ την εργασία μου, είναι ο αλάνθαστος τρόπος να αναγνωρίσουμε το κρυμμένο στρες, να ενισχύσουμε το ψυχοσωματικό σθένος, και να επαναφέρουμε τον άνθρωπινο οργανισμό σε αρμονική λειτουργία. Ο ρυθμικός άνθρωπος είναι ο ευτυχισμένος άνθρωπος του 21ου αιώνα. Διαθέτει αυτοσεβασμό στον ρυθμό του και έτσι, η ποιότητα της ζωής του έχει ακριβώς τον απαραίτητο ρυθμό και το χρώμα. Τα ταλέντα και ποιότητες του εκφράζονται πηγαία και με ευγενικότητα.

Ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του και ορθές λύσεις για την υγεία του όπως είναι η φυσικότητα της ίδιας του της αναπνοής. Η νευροεπιστήμη έρχεται σήμερα να υποστηρίξει το πολυετές έργο των ειδικών της αναπνοής, ώστε οι μέθοδοι αναπνοής να γίνουν προσιτές για κάθε άτομο, οικογένεια, εταιρία.

Μέσα από την αναπνοή:

Είσαι μάστερ διαχείρισης του στρες και της προσωπικής ηλεκτρικής ενέργειας (η οικονομία της τεχνολογίας της αναπνοής)
Αναρρώνεις και ελευθερώνεσαι από το στρες για πάντα
Αντιμετωπίζεις 100% επιτυχώς το σύνδρομο της ρηχής ή/και γρήγορης αναπνοής και της χρόνιας κόπωσης
Ξεχνάς οριστικά την έλλειψη ενέργειας, μνήμης και τις ομιχλώδεις σκέψεις και πολλά ακόμη.
Είσαι ένας σύγχρονος ρυθμικός άνθρωπος
Στην ερώτηση για το πώς μπορούμε να εντάξουμε την ρυθμική αναπνοή ως μέθοδο διαχείρισης του στρες και ανάπτυξης της ευημερίας απαντώ:

με εξειδικευμένα ολοκληρωμένα προγράμματα α) ατομικά β) οικογενειακά β) επιχειρησιακά γ) εκπαιδευτικά.

Είναι αυτό ακριβώς που μοιράζομαι όλα αυτά τα χρόνια με μοναδικά αποτελέσματα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή: 

Πάντμινι Μαρία Τσαμπλάκου

International Breathwork Teacher Trainer

Inspiration and Prosperity Coach, RBI USA

www.rebirthingvalue.com

 

Better World

Επιλεγμένο άρθρο της Better World Seminars 

Events || Business Management Services

Διαβάστε για εμάς ΕΔΩ

Δείτε όλες μας τις υπηρεσίες ΕΔΩ

Ημερολόγιο

Οκτωβρίου   2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Αυτοβελτίωση

Δεν έχετε επιλέξει σεμινάρια

Newsletter

 

Επικοινωνία

Better World
Θεοδώρα Παπαντωνάκη 

Τηλ.(+30) 213 043 9673

Κιν. (+30) 6936 527.527 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Don't forget follow us via: