Τα social media ως μέρος της καθημερινότητας μας

Τα social media είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας.

Οι χρήστες του ίντερνετ περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και πλέον αυτά τους «ακολουθούν» παντού έχοντας κινητό ή tablet. Ποστάρουν, διαβάζουν τα νέα, ενημερώνονται για εκδηλώσεις και πολλές φορές κάνουν και αγορές βλέποντας κάτι ενδιαφέρον που τους εμφανίστηκε στον τοίχο «timeline» τους

Όταν είσαι επαγγελματίας, το να έχεις μια ιστοσελίδα δεν είναι πλέον αρκετό. Ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, η χρήση των ανάλογων social media για την προώθηση της είναι πλέον ένα απο τα σημαντικά μέσα προβολής και προώθησης των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών σας. Έχοντας μια σοβαρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθάει στην δημιουργία της εταιρικής σας ταυτότητας (branding) στα άτομα που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα και είναι εν δυνάμει μελλοντικοί πελάτες σας.

Μια διαφήμιση στα social media είναι όχι μόνο πιο φτηνή από τα παραδοσιακά μέσα όπως η τηλεόραση ή περιοδικά, αλλά και πιο πετυχημένη γιατί μπορεί να γίνει στοχευμένα στο αγοραστικό κοινό που θα ενδιαφερθεί για αυτά που προσφέρετε. Επίσης, χρησιμοποιούν τη λογική του “word of mouth” δηλαδή όταν κάποιος κοινοποιεί, κάνει σχόλια ή like, διαφημίζει την επιχείρηση σας στους υπολοίπους φίλους του.
Δεν έχει σημασία πόσα "like" ή «ακόλουθους» εχει η σελίδα σας αλλά πόσοι από αυτούς τους φαν σας αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας και έτσι ανεβάζουν την δημοτικότητα της σελίδας σας και κατ επέκταση της επιχείρησης και των προϊόντων ή υπηρεσιών σας.

Βέβαια, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν περιορισμούς σε αυτά που μπορείτε να αναρτήσετε. Ότι "ποστάρετε" δεν είναι σίγουρο οτι θα εμφανιστεί σε όλους τους "φανς" που έχουν κάνει like στη σελίδα σας, δεν μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία, και έχετε συγκεκριμένες περιοχές που μπορείτε να βάλετε διαφημιστικό υλικό (πχ banners) ή πληροφορίες για την επιχείρηση σας. Αν οι χρήστες δεν είναι εξοικιωμένοι με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, τότε δεν θα μπορούν να δουν όλες τις πληροφορίες που έχετε αναρτήσει. Επίσης, την ώρα που βλέπουν μια δημοσίευση σας, μπορεί να παρασυρθούν από μια άλλη δημοσίευση πιο πάνω ή κάτω από τη δική σας, από διαφημίσεις στα στα δεξιά που μπορεί να είναι και από ανταγωνιστές σας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν μονο παρουσία στα social media (και συγκεκριμένα μόνο στο facebook) χωρίς να έχουν ιστοσελίδα ή παρουσία σε άλλα μέσα. Υπάρχουν όμως αρκετοί χρήστες οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ή και καμία.

Μια ιστοσελίδα όμως είναι απαραίτητη σε μια επιχείρηση μιας και εκεί μπορείτε να αναρτήσετε ότι θέλετε, χωρίς περιορισμούς που βάζουν τα κοινωνικά δίκτυα, και επίσης η επιχείρηση σας εμφανίζεται και σε αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να "φέρνουν πελάτες" στην ιστοσελίδα σας. Αν έχετε π.χ. ένα eshop μπορείτε να δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο κοινωνικό δίκτυο τη σελίδα ενός προϊόντος και πατώντας το οι χρήστες να πηγαίνουν κατ' ευθείαν να διαβάζουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και αν ενδιαφέρονται να το αγοράσουν εκείνη τη στιγμή. Κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον όχι χωρις επιπρόσθετα και επι πληρωμή applications που και πάλι δεν είναι παντα εμφανή στον απλό χρήστη.

 

Χαρά Φωτίου

H Χαρά Φωτίου γεννήθηκε και σπούδασε στην Αμερική, ευτυχώς όμως εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε θέματα ιστοσελίδων, λογισμικού και συστημάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός όμως από τις γνώσεις της σε συστήματα διαχείρισης πληροφοριών είναι και μία αποδεδειγμένα επιτυχημένη web developer με μεγάλη φαντασία, ανοιχτό μυαλό και σύγχρονη οπτική.

Είτε δημιουργεί μία ιστοσελίδα απαιτήσεων, είτε επιμελείται μία καμπάνια στο διαδίκτυο η Χαρά, θα το κάνει με τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια σημασία στη λεπτομέρεια και κυρίως την ίδια… Χαρά.

Συν τοις άλλοις είναι η ιδανική εκπαιδεύτρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Social Media & off page SEO »

Ημερολόγιο

Αυγούστου   2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Δεν έχετε επιλέξει σεμινάρια

Newsletter

 

Επικοινωνία

Better World
Θεοδώρα Παπαντωνάκη 

Τηλ.(+30) 213 043 9673

Κιν. (+30) 6936 527.527 

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social Media

Don't forget follow us via: