Με Διεθνή Πιστοποίηση

NLP & Life Coaching Program

Αποκτήστε Πιστοποίηση στον Νευρογλωσσικό προγραμματισμό & Δίπλωμα με διεθνή αναγνώριση στο Life Coaching με μοναδικά προνόμια σπουδών!

Τι είναι ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP);

Με δυνατότητα παρακολούθησης μόνο του Ά μέρους: NLP Practitioner ή ολόκληρο το  Πρόγραμμα για το Δίπλωμα Life Coaching.

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP), είναι ένα σύνολο τεχνικών και μια μεθοδολογία που μας βοηθάει, αφενός μεν να αποκτήσουμε πληρέστερη πρόσβαση στο μυαλό μας, να δούμε πώς ακριβώς σκεφτόμαστε, να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς γίνεται μέσα μας και αφετέρου να εντοπίσουμε πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι άλλοι.

Δίνει σε όλους μας την ευκαιρία όχι μόνο να επικοινωνούμε καλύτερα με τους άλλους, αλλά και να μάθουμε πώς να αποκτούμε περισσότερο έλεγχο σε αυτό που θεωρούμε ότι είναι αυτόματες λειτουργίες της δικής μας νευρολογίας.

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP), αξιοποιεί και συνδυάζει βασικές θεωρίες και τεχνικές από επιστήμες όπως, την ψυχοκυβερνητική, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και τη βιολογία, αλλά και την επικοινωνία, τα μαθηματικά και την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο NLP έφερε την ικανότητα της ανάλυσης και μεταφοράς της ανθρώπινης τελειότητας, με αποτέλεσμα την γνωστή πλέον αποτελεσματική και πρακτική ψυχολογία, αφού είναι μια πρακτική εφαρμογή του «πώς οι άνθρωποι σκέφτονται».

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός δημιουργήθηκε ειδικά για να μας επιτρέπει να δημιουργούμε νέους τρόπους κατανόησης του τρόπου με τον οποίο η λεκτική και η μη λεκτική επικοινωνία επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Γιατί όλοι μαθαίνουν NLP;
Τι τους προσφέρει;

Ο Nlp έχει να κάνει με την εξερεύνηση των άπειρων πολυπλοκοτήτων του ανθρώπινου μυαλού και τη μείωσή τους, ώστε να γίνουν διαχειρίσιμα. Όταν είναι διαχειρίσιμα, θα μπορείτε να απολαύσετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας πολύ περισσότερο.
Τι θα λάβεις μέσω του NLP:
  • Να γνωρίζεις τι θέλεις
  • Πως να αναλάβεις δράση τώρα!
  • Πως να είσαι ευέλικτος και να αλλάζεις τις ενέργειές σου μέχρι να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις
  • Να εδραιώσεις τα αποτελέσματα σου

Η ύλη για κάθε ενότητα ξεχωριστά
NLP Practitioner Certification & Life Coaching

Δίδακτρα

Early Bird: 1900 συν ΦΠΑ

Η Αξία όλου του προγράμματος NLP- Life Coaching είναι: 2200 ευρώ συν ΦΠΑ.

Υπάρχει η δυναντότητα παρακολούθησης της πρώτης μόνο ενόητας με πιστοποίηση NLP Practitioner  στην αξία των 900 ευρώ συν ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση της κάθε ενότητας λαμβάνετε ξεχωριστό αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό.

Με την ολοκλήρωση παρακολούθησης  υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής μέλους στον σύνδεσμο .

Τρόποι Πληρωμής

Εφάπαξ με την παραπάνω έκπτωση Early Bird.

Ανά ενότητα

Ανά μήνα

Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική Κάρτα. 

Εισηγητής

Χαράλαμπος Σολέας

Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι Διπλωματούχος Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής Υπνοθεραπείας, Νευρογλωσσικού Προγραμματισμόυ (NLP) και Σεμιναρίων Προσωπικής Ανάπτυξης. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέσω του οποίου προσφέρει όλα όσα γνωρίζει στους συνανθρώπους του και πρόεδρος του Συνδέσμου Υπνοθεραπευτών Κύπρου. Προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο σε ατομικά ραντεβού όσο και σε ομαδικά χρησιμοποιώντας Υπνοθεραπεία και Ν.Γ.Π μια Γνωστική – Πελατοκεντρική Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, στόχος του είναι κάθε πελάτης και μαθητής του να πάρει εφόδια, τεχνικές και γνώσεις για να αλλάξει την ζωή του. 

Έχει εκπαιδευτεί από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτές του κόσμου, μερικοί είναι: Richard Bandler co-developer of NLP, R. Frank Pucelik co-developer of NLP, Tony Robins, Terence Watts, Bob Proctor, Paul McKenna είναι μερικοί από αυτούς.

Η εκπαίδευση NLP είναι πλήρως αναγνωρισμένη από τους παρακάτω συνδέσμους:

Τι έχουν πετύχει οι σπουδαστές μας (ένα μικρό δείγμα)

Έχω αλλάξει πολλά χάρη στα μαθήματα .Για αρχή θέτω σωστά τους στόχους μου χωρίς να έχω χάος μέσα στο κεφάλι μου.Έχω αλλάξει τρόπο σκέψης και έμαθα πως να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις με άλλους τρόπους καθώς και να τις βλέπω από άλλη οπτική.Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και την απέκτησα μέσα απο τα μαθήματα στην τάξη και την πρακτική που κάνω. Ο δρόμος μου πάει μόνο μπροστά.

Φανή Π.

Αύξηση αυτοπεποίθησης, αναγνώριση δικών μου προσδοκιών και πεποιθήσεων, αναγνώριση του δικού μου χάρτη (τρόπου αντιληψης) και των ανθρώπων γύρω μου, αύξηση της ενσυναίσθησης,
ορισμός ορίων και στόχων, εκμάθηση μεθόδων/τεχνικών για να απαλύνω τις δυσκολίες και άγχος το δικό μου και άλλων ανθρώπων μέσω της υπνοθεραπειας και του NLP.

Σταυρούλα Φ. Ρ.

Έχω πέτυχει παρα πολλά σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η αλλαγή προς το καλύτερο ήταν τεράστια κάτι που δεν περίμενα αρχικά αλλά η παρακολούθηση όλων των προγραμμάτων με εξέπληξε ευχάριστα .

Ευγνώμων !

Μαίρη Η.

Σε πρακτικό επίπεδο απέκτησα χρήσιμες γνώσεις τόσο χρηστικές που τα θετικά αποτελέσματα καθίσταντο ορατά σε πολύ σύντομο χρόνο.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μεγάλη η βοήθεια στη προσωπική μου εξέλιξη και ανάπτυξη και

Σε επαγγελματικό επίπεδο, με βοήθησε να εμπλουτίσω με NLP & Hypnotherapy τις μέχρι τότε τεχνικές θεραπείας που εφάρμοζα και να εξελίξω το επίπεδο των προσφερομένων θεραπειών στους ασθενείς μου, με καταπληκτικά αποτελέσματα, συντέμνοντας θεαματικά το χρόνο αποθεραπείας τους αλλά και στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκδήλωναν έμπρακτα την ευχαρίστηση τους και τον ενθουσιασμό τους.

Χρήστος Θ.

Τόνωση αυτοπεποίθησης, ανασχεδιασμός πλάνων σχετικά με την μελλοντική επαγγελματική μου κατεύθυνση, χρήση των γνώσεων που έλαβα στην καθημερινότητα μου.

Πιστεύω σε μένα ουσιαστικότερα.

Τριαντάφυλλος Κανελλάκης

Να πάρω τον έλεγχο των δικών μου συναισθημάτων και αντιδράσεων και να τις αναγνωρίζω επίσης . Να βλέπω έξω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζω . Πέτυχα να ανοίξω το δικο μου γραφείο και να εργάζομαι.

Έμαθα να βάζω στοχους

Angeliki N.

Σε προσωπικό επίπεδο βλέπω την αλλαγή του τρόπου σκέψης μου σε κάποιο πρόβλημα.

Σε επαγγελματικό επίπεδο δουλεύω πλέον σαν ψυχολόγος και κλινικός υπνοθεραπευτής.

Ευθύμιος Μ.

Έγινα πιο ανεξάρτητη και απελευθερωμένη από πάθη του παρελθόντος.

Ξέρω τί θέλω πως τό θέλω και πως μπορώ να τό πετύχω. Έχω αυτοαξία και αυτοπεποίθηση.
Έχω χωρίσει με την σχέση που είχα και έχω βρει τον ιδανικό σύντροφο με τον οποίο έχω παντρευτεί. Με γεμίζει γενικά και με κάνει ευτυχισμένη.
Κάνω την εξάσκηση μου ως Life coach και κλινική υπνοθεραπεύτρια και μου αρέσει πολύ…

Άψογη διδασκαλία με άψογο δάσκαλο. Απλό ταπεινό και πρόθυμο να μας λύσει κάθε απορία μας.
Ωραίο περιβάλλον με ωραίους ανθρώπους ( συμμαθητές).
Τό συστήνω ανεπιφύλακτα.
Είμαι ευγνώμων που βρισκόμουνα σέ αυτή την υπέροχη σχολή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλο μας και του εύχομαι νά συνεχίσει το με το μεγάλο του έργο

Έλενα Σ.

Έχω πετύχει να:

1. συνειδητοποιήσω τα μοτίβα σκέψεων κ συμπεριφορών μου
2. κατανοήσω πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας κ πως μπορώ να ‘σπάσω’ αυτά τα προγράμματα
3. ονομάσω κ να συνδεθώ με αξίες, θετικά χαρακτηριστικά κ συναισθήματα τα οποία απλά τα προσπερνούσα
4. καταλάβω κ να ενστερνιστώ την συναισθηματική μου υπευθυνότητα
5. ότι όλα είναι πολύ πιο απλά από ότι φαίνονται

Σουζυ Κ.

Αλλαγή ζωής σε κάθε επίπεδο, τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής μου ζωής.

Μου δόθηκε η γνώση, τα εργαλεία, οι πόροι, η υποκίνηση, για να θέσω εφικτούς στόχους και στρατηγική, προκειμένου ν’ αλλάξω τα κακώς κείμενα της μέχρι τότε ζωής μου, και να ζήσω την ζωή που ονειρευόμουν, κι όχι να ζω για τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές.

Δήμητρα Γ.

Ξέρω να ελέγχω το μυαλό μου και να φέρνω στην Επιφάνεια τους πόρους που χρειάζομαι.

Έμαθα ότι η αλήθεια δεν είναι μια.

Έμαθα πόσο σημαντικές είναι οι αξίες.

Έμαθα ότι σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις!

Τάνια Μ.

Frequently Asked Questions

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός είναι «Η Μελέτη της Δομής μιας Υποκειμενικής Εμπειρίας και αυτό που μπορεί να υπολογιστεί από αυτήν».

Το NLP βασίζεται στο να ανακαλύψει τι λειτουργεί και να το επισημοποιήσει ή να το κάνει έγκυρο. Προκειμένου να κατανοήσουν το NLP, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να κάνουν μια διάκριση μεταξύ ενός μοντέλου και μιας τεχνικής.

Ένα μοντέλο είναι μια επίσημη αναπαράσταση της συμπεριφοράς που επιτρέπει την πρόβλεψη. Τα μοντέλα χρησιμοποιούνται συχνότερα στη φυσική. Ένα μοντέλο θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε νέες τεχνικές. Οι τεχνικές που δημιουργούνται από αυτό τα μοντέλα είναι τεχνικές, τίποτα περισσότερο. Μερικοί άνθρωποι θα θέλουν να μάθουν κάτι από κάποιον που θεωρούν ιδιοφυΐα και θα πρέπει να αντλήσουν αρκετές πληροφορίες για να το πετύχουν. Όταν το κάνουν αυτό, στην πραγματικότητα αποσπούν τη «στρατηγική» ή τις «στρατηγικές» της ιδιοφυΐας. Δεν έχουν αποσπάσει νέο «μοντέλο».

Οι στρατηγικές θα περιλαμβάνουν τα μοντέλα που δομούν το NLP. Μόλις οι στρατηγικές συνδυαστούν με τη σωστή σειρά, θα αλλάξουν τις εσωτερικές αναπαραστάσεις κάποιου. Αυτό το σύνολο στρατηγικών ονομάζεται τεχνική, η οποία όταν χρησιμοποιείται, θα άλλαζε αυτή τη συμπεριφορά.

Τα μοντέλα που αποτελούν το NLP είναι όλα τυπικά μοντέλα που βασίζονται σε μαθηματικές, λογικές αρχές, όπως ο λογισμός κατηγορήματος και οι μαθηματικές εξισώσεις στις οποίες βασίζεται η ολογραφία. Αυτό που κάναμε είναι να απλοποιηθούν, ώστε να μην χρειάζεται να γνωρίζετε για τις μαθηματικές εξισώσεις ή την ολογραφία, επειδή παρέχουμε τα μοντέλα και ορισμένες τεχνικές. Επιπλέον, όλα αυτά τα μοντέλα είναι παραγωγικά.

Για παράδειγμα, όταν αμφισβητείται μια διάκριση Meta Model, η απάντηση θα είναι πάντα μια δομή επιφάνειας (μια πρόταση) που περιέχει περαιτέρω διακρίσεις Meta-Model. Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα είναι επίσης αναδρομικά, δηλ. το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό του. Αυτές οι διακρίσεις θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ του τι είναι ένα μοντέλο και μια τεχνική.

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός δημιουργήθηκε ειδικά για να μας επιτρέπει να δημιουργούμε νέους τρόπους κατανόησης του τρόπου με τον οποίο η λεκτική και η μη λεκτική επικοινωνία επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ως εκ τούτου, μας δίνει σε όλους μας την ευκαιρία όχι μόνο να επικοινωνούμε καλύτερα με τους άλλους, αλλά και να μάθουμε πώς να αποκτούμε περισσότερο έλεγχο σε αυτό που θεωρούμε ότι είναι αυτόματες λειτουργίες της δικής μας νευρολογίας.

Με την εκμάθηση των τεχνικών και των στρατηγικών που σχετίζονται με το NLP, ο βαθμός δημιουργικής απόδοσης που έχετε στην καθημερινή σας ζωή θα βελτιωθεί σημαντικά. Μόλις δημιουργηθούν νέες στρατηγικές συμπεριφοράς, θα καταλάβετε πώς το NLP μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δημιουργικό εργαλείο και να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σενάριο κρίνεται κατάλληλο.

Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους έχει χρησιμοποιηθεί το NLP.  Όποιο και αν είναι το επάγγελμά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NLP για να βασιστείτε σε ό,τι κι αν κάνετε ήδη.

Το NLP έχει μια μεγάλη ποικιλία δομικών στοιχείων όπως τεχνικές βαθμονόμησης, μοτίβα στη γλώσσα που χρησιμοποιεί κάποιος, κατηγορήματα και μεταμοντέλο, κινήσεις των ματιών και υποτροπικότητες, άλλα αναλυτικά μοντέλα όπως λογικά επίπεδα, μέτα-προγράμματα, αντιληπτικές θέσεις, χρονικά πλαίσια κ.λπ. Αυτά τα εργαλεία δεν αναπτύχθηκαν για την παρακολούθηση των ειδικών.

Ανακαλύφθηκαν από ειδικούς παρατηρητές. Αναπτύχθηκαν για να εξελίξουν περαιτέρω την ανθρώπινη συνείδηση σε σημείο που οι άνθρωποι μπορούσαν να αναπαράγουν δεξιότητες και να έχουν ηθελημένο έλεγχο της δικής τους συνείδησης.  Τίποτα στο NLP  δεν είναι αναλυτικό. Είναι όλα σχεδιασμένα για εφαρμογή. Αν δεν ξέρετε πώς να εφαρμόσετε κάτι που μαθαίνετε ως “NLP” τότε είτε δεν είναι NLP είτε έχετε κακό δάσκαλο.

Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της παρεξήγησης είναι τα Meta-Programs. Τα μέτα-προγράμματα περιγράφουν πώς οι άνθρωποι ταξινομούν πολλαπλές γενικεύσεις. Ως εκ τούτου, θα σας πουν τι βρίσκεται μέσα και τι βρίσκεται έξω από τις γενικεύσεις κάποιου για πράγματα όπως πόρτες, για παράδειγμα. Όταν κάποιος λέει, «Ηλίθια πόρτα!», αυτό σας δίνει μια πολύ καλή ιδέα για το τι βρίσκεται έξω από τις γενικεύσεις του σχετικά με το τι «είναι» οι πόρτες. Εάν στη συνέχεια τους ρωτήσετε πώς ξέρουν ότι η πόρτα είναι «ηλίθια», θα σας απαντήσουν με τρόπο που θα προσδιορίσει το «σκεπτικό τους», δηλαδή «Δεν υπάρχει πόμολο», που σημαίνει ότι δεν μπορεί παρά να είναι ηλίθιο το ότι η πόρτα δεν έχει πόμολο. Αν αυτό που θέλουν είναι να μπορούν να ανοίγουν περισσότερες «πόρτες», τότε πρέπει να διδαχθούν έναν άλλο τρόπο να κατατάσσουν τα πράγματα στο νου τους εκτός από ένα πόμολο για να αναγνωρίσουν μια πόρτα.

Έτσι λειτουργούν τα Meta- Programs. Δεν εξηγούν απλώς τι κάνει το άτομο. Σου δίνουν κάτι να κάνεις. Το NLP αποτελείται από μοντέλα. Με την εφαρμογή αυτών των μοντέλων μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τεχνικές. Τα μοντέλα είναι μοτίβα. Ως εκ τούτου, θα είναι αληθινά 100%. Γι’ αυτό τα στατιστικά δεν ισχύουν.

Το NLP δεν αποκαλεί ποτέ τίποτα "διαδικασία", αλλά μάλλον τεχνικές ή ασκήσεις. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το NLP είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, όχι μια μορφή θεραπείας. Διδάσκουμε στους ανθρώπους πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός τους και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη γνώση που μαθαίνουν για τους ατομικούς τους στόχους.


    Εκδήλωση Ενδιαφέροντος & Εγγραφής

    Συμπληρώστε την φόρμα, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

    Προγράμματα Διεθνούς Πιστοποίησης