Ξεπεράστε τον φόβο σας για τα αεροπλάνα εύκολα και γρήγορα!

Ένας από τους φόβους που έχουν πολλοί άνθρωποι είναι το ταξίδι με το αεροπλάνο. Πως δημιουργείται και πως μπορεί να ξεπεραστεί; Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά σημεία προκειμένου να διώξετε τον φόβο σας μια για παντά με την βοήθεια της Υπνοθεραπείας.

Τα προγράμματά μας!

Οι άνθρωποι είναι βιολογικά και ψυχολογικά «προγραμματισμένοι» να αντιδρούν με φόβο στα ερεθίσματα που έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αποτελούν ένδειξη απειλής για την επιβίωσή τους όπως: πχ. τα ύψη, τα ζώα που κινούνται και ελίσσονται γρήγορα, που εμφανίζονται ξαφνικά, που έχουν περίεργη όψη, το σκοτάδι, οι ανοικτοί και μη προφυλαγμένοι χώροι, η θεά του αίματος και αυτό έχει άμεση σχέση με το ένστικτο επιβίωσης.

Ο Φόβος ως μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου, που μας προειδοποιεί όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο και προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής.

Είναι μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη και συνοδεύεται πάντοτε από ένα πλήθος φυσικών αντιδράσεων. Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να αντιδρά σχεδόν αστραπιαία στον κίνδυνο, προτού προλάβει να σκεφτεί και να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει.Ο φόβος ποικίλλει, από ήπια προσοχή μέχρι τις ακραίες καταστάσεις φοβίας και την παράνοια.

  • Όταν όμως δεν δικαιολογείται από την ύπαρξη ενός πραγματικού κινδύνου ή απειλής η από οποιαδήποτε άλλη λογική αιτία και όταν συνοδεύεται από συστηματικές αποφυγές καταστάσεων τότε έχουμε Φοβία.
    Αν οι φόβοι σας είναι δυσανάλογοι με την κατάσταση
    Αν έχετε αρχίσει να αποφεύγετε τα μέρη ή τις συνθήκες που σας προκαλούν φόβο
    Αν επηρεάζεται η εργασία σας, οι μετακινήσεις, η κοινωνική και/ η προσωπική σας ζωή τότε διαβάστε τι σημαίνει Φοβία.

Τι είναι Φοβία;

Φοβία ορίζεται ο επίμονος και παράλογος φόβος για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, χώρο, δραστηριότητα, κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να επιθυμεί έντονα την αποφυγή αυτού που φοβάται, αν και αναγνωρίζει ότι οι φόβοι του είναι υπερβολικοί ή μη ρεαλιστικοί. Συγκεκριμένες φοβίες ορίζονται τα επίμονα συναισθήματα φόβου που νιώθει ένα άτομο στην ιδέα και μόνο ότι θα αντιμετωπίσει αντικείμενα ή καταστάσεις, όπως π.χ ο φόβος του αεροπλάνου, φόβος των ενέσεων, φόβος να δει αίμα, φόβος των ασανσέρ, του μποτιλιαρίσματος, φόβος για τα ύψη.

Ως Αγχώδης διαταραχή, ο «φόβος» αφορά περισσότερο στο τι θα μπορούσε να συμβεί παρά στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα! Οι φοβίες γενικότερα “εγκλωβίζουν” τον άνθρωπο και τον εμποδίζουν να ζήσει τη ζωή που θέλει.
Οι φοβίες μπορεί να εκφραστούν με έντονα σωματικά συμπτώματα: δύσπνοια, ταχυκαρδία, ζάλη, αίσθημα αστάθειας και έλλειψης ισορροπίας, αίσθημα βάρους στο στέρνο, μούδιασμα σε όλο το σώμα, εξάψεις και εφίδρωση, ναυτία, τάση λιποθυμίας.

Ποοι είναι οι λόγοι για την φοβία της πτήσης.

Είναι ποικίλοι οι λόγοι που οδηγούν στη φοβία της πτήσης. Συνήθως συνδέεται με τον «τρόμο» για το μεγάλο ύψος στο οποίο γίνεται η πτήση αλλά και για την παραμονή – πολλές φορές πολύωρη – σε κλειστό χώρο όπως η καμπίνα των επιβατών. Ο φόβος να ταξιδέψει κανείς με το αεροπλάνο είναι μια σχετικά συχνή κατάσταση. Έχει υπολογιστεί ότι 1 άτομο στα 6 παρουσιάζει σημαντικό φόβο για την πτήση. Επίσης από τα άτομα που ταξιδεύουν τακτικά, 1 στα 5 χρειάζεται να πίνει αλκοολούχα ποτά ή να παίρνει κάποιο φάρμακο για να μπορέσει να ξεπεράσει τη φοβία του κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού.

Ο Φόβος του αεροπλάνου είναι στην πραγματικότητα φοβία πτήσης. Εμφανίζεται κυρίως σε άτομα που έχουν ανησυχία, άγχος, αισθήματα τρόμου, πανικό και νευρικότητα σε ότι έχει σχέση με το αεροπλάνο. Δεν χρειάζεται παρά μόνο να σκεφτούν την διαδικασία μιας πτήσης για να αποθαρρυνθούν και να αρχίσουν να αισθάνονται άσχημα αποφεύγοντας να ταξιδέψουν.

Οι άνθρωποι φοβούνται τις πτήσεις για διάφορους λόγους. Πολλοί νιώθουν μεγάλο φόβο λόγω του ύψους και του γεγονότος ότι βρίσκονται μέσα σε κλειστό χώρο όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια των πτήσεων όπου δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής.

Κάποια άτομα απόκτησαν φοβία για τα αεροπλάνα μετά από μια «εμπειρία» κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Τέτοια γεγονότα μπορεί να ήταν σοβαρές αναταράξεις του αεροπλάνου, ένα μηχανικό πρόβλημα ή ένα άλλο γεγονός κατά τη διάρκεια της πτήσης που τους έκανε να βλέπουν με αγωνία και φόβο ένα μελλοντικό ταξίδι με αεροπλάνο. Στους ανθρώπους που απέκτησαν φοβία για τις αεροπορικές πτήσεις μετά από ένα ατυχές γεγονός, το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί σε μελλοντικά ταξίδια τους. Είναι δυνατόν να αγωνιούν ακόμη και για πιο συνηθισμένα και λιγότερο σοβαρά συμβάντα όπως θόρυβοι ή κινήσεις του αεροπλάνου ή ακόμη λόγω της έκφρασης του προσώπου ατόμων του πληρώματος.
Στα άτομα που αναπτύσσουν τη φοβία αυτή υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να έχουν φοβία μήπως και φοβηθούν, που είναι ένα άλλο είδος αγχώδους διαταραχής.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και να απαλλαγούμε από την φοβία για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις; Υπάρχει Λύση!

Η υπνοθεραπεία είαναι ένα άμεσο,αναγνωρισμένο θεραπευτικό εργαλείο για να ξεπεράσετε τον φόβο σας για τις πτήσεις και οχι μόνο.

Πηγή άρθρου: www.soleas.eu