Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος γεννήθηκε το 1979 στη Βέροια Ημαθίας.

Σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο κρατικό πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε σε Φιλοσοφία στο ΑΠΘ όπου συνέχισε σε μεταπτυχιακό, και ψυχανάλυση φροϋδικού πεδίου με λακανικό προσανατολισμό.

Αργότερα οι σπουδές του συνεχίστηκαν στις συμπληρωματικές θεραπείες όταν ήρθε σε επαφή με το Brofman Foundation for the Advancement of Healing και μελέτησε τις εντάσεις που εκδηλώνονται στη σύνδεση της συνειδητότητας και του ανθρώπινου ενεργειακού συστήματος.

Στις Εκπαιδεύσεις του ανήκουν επίσης:

Η ψυχοθεραπεία δυναμικού τύπου και συμπληρωματικές, ολιστικές θεραπείες βασισμένες στις αρχές του Σαμανισμού (από απόγονους των Ίνκας Qechua).

Εργάστηκε αρχικά ως διπλωματούχος ψυχολόγος αποκτώντας κλινική εμπειρία σε δημόσιους φορείς, σε ψυχιατρικά και νοσοκομειακά ιδρύματα και δομές τους και διετέλεσε για πολλά έτη Ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Φρουδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος εξασκώντας παράλληλα ιδιωτικά και το επάγγελμα του ψυχολόγου.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ομιλίες, επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια των πανεπιστημίων Μακεδονία και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει διοργανώσει ιδιωτικές, δημόσιες ημερίδες και συνέδρια ψυχαναλυτικού και φιλοσοφικού προσανατολισμού σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια ΑΠΘ και Μακεδονία.

Ζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και προσφέρει ιδιωτικές συνεδρίες ενώ παράλληλα διδάσκει την μέθοδο του Brofman Foundation for the Advancement of Healing, “Body Mirror System” στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.