Γιατί να προσπαθώ συνέχεια να ανταπεξέλθω στις οικονομικές μου υποχρεώσεις;
Θέλω τόσο πού να κάνω οικογένεια αλλά γιατί δεν τα καταφέρνω;
Όλοι οι φίλοι μου με προδίδουν. Δεν υπάρχει πια ηθική στους ανθρώπους;
Η ζωή είναι σκληρή! Πόση υπομονή να κάνω ακόμη;
ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ;

Ίσως αυτή να είναι η πιο ουσιώδη ερώτηση που χρειάζεται να κάνω στον εαυτό μου…
Αναρωτιόμουν γιατί κάποιοι άνθρωποι να ρέουν με ευκολία σε διάφορους τομείς της ζωής του. Ν έχουν ότι επιθυμούν με γρήγορο και αβίαστο τρόπο. Ενώ κάποιοι άλλοι να προσπαθούν πολύ και να βρίσκονται συνέχεια σε αδιέξοδο;

Άκουσα κάποτε, ότι όλοι μας, σκεφτόμαστε, νιώθουμε και κάνουμε σύμφωνα με έναν εσωτερικό προγραμματισμό ο οποίος δημιουργείται από τη κοιλιά της μητέρας μας μέχρι τα 5 χρόνια (λένε οι ψυχολόγοι) και μέχρι τα 14 ( κάποιοι άλλοι)
Αυτός ο προγραμματισμός είναι οι πεποιθήσεις θετικές ή αρνητικές , η αντίληψη μας, ο τρόπος σκέψης μας, οι συμπεριφορές μας, οι αντιδράσεις μας, που δογματικά κυριαρχούν υποσυνείδητα και καθορίζουν την πορεία και τα αποτελέσματα στη ζωή μας.

‘ΓΝΏΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ ‘ έλεγαν οι αρχαίοι ‘Έλληνες. Αλλά αλήθεια, ποτέ δεν αντιλήφτηκα ότι εννοούσαν την αναγκαιότητα να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε αυτά τα προγράμματα που προσδίδουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας και εν δυνάμει τον ίδιο μας τον εαυτό.
Ο Σωκράτης είχε πει , πως ‘όποιος λέει ότι γνωρίζει τον εαυτό του, δεν γνωρίζει τίποτα’ και
‘Όποιος αγνοεί τον εαυτό του, η ζωή θα τον αγνοεί παντοτινά’ συμπληρώνω με την δική μου εμπειρική ματιά.

Κοιτώντας κατάματα τον προβληματισμό μου, την αγωνία μου, τον πόνο μου, την αποτυχία μου, ανοίγεται διάπλατα η πόρτα του σαμποτέρ εαυτού μου, να τον γνωρίσω, να τον κατανοήσω, να τον αποδεχτώ και τότε είμαι σε θέση να τον μεταμορφώσω και να τον επαναφέρω έτσι όπως γεννήθηκε…
Αυθεντικός, ατρόμητος, αισιόδοξος με ισχυρή αυτοεκτίμηση, γεμάτος αγάπη!

Αναζήτησε την αλήθεια σου, τον σφυγμό σου, τα εμπόδια που βάζεις ασυνείδητα στον ίδιο σου τον εαυτό και η ανταμοιβή αυτής της αναζήτησης, θα είναι η ανακάλυψη του προσωπικού σου θησαυρού! Η δική σου Μαγεία!!!

Χρήστος Αραμπατζής
Εισηγητής βιωματικών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης
Πτυχιούχος προσωποκεντρικής και Focusing βιωματικής ψυχοθεραπείας
Υπνοθεραπευτής N.G.H. USA