Αυστηρές Δίαιτες ή Έλεγχος του Νου;

Ξύπνησα σήμερα το πρωί και για μια ακόμα φορά στην τηλεόραση η συζήτηση ήταν για αυστηρές δίαιτες!
Είναι το πιο κοινό λάθος που θα μπορούσε να κάνει κάποιος που θέλει να διώξει βάρος. Το να αρχίσει κάποια αυστηρή δίαιτα μπορεί να είναι όχι μόνο παραπλανητικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι θλιβερό και απογοητευτικό.
Νομίζετε πως όσοι εφευρίσκουν αυτές τις αυστηρές δίαιτες δεν συνειδητοποιούν ότι θα σας κάνουν να σκέπτεστε το φαγητό ακόμη περισσότερο; Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν αποφασίσετε να διώξετε βάρος.

Όπως λέω πάντα – Ποτέ δεν είναι το φαγητό! Η απώλεια βάρους και η διαχείριση του βάρους είναι η σωστή νοοτροπία και η ανάδειξη των κινήτρων σας.
Σας ενθαρρύνω να αρχίσετε να κάνετε αυτές τις 3 αρχικές ενέργειες για να σας βοηθήσουν με την νοοτροπία και τα κίνητρα σας ώστε να απομακρυνθείτε από αυστηρές δίαιτες και να μπείτε σε μια πιο κατάλληλη μακροπρόθεσμη λύση.

1. Ζήστε τη ζωή με τον κανόνα 80-20. Μην κόψετε τα φαγητά «junk» εντελώς. Παρατηρήστε τι τρώτε και κάντε προσαρμογές, ώστε να τρώτε υγιεινά στο 80% των περιπτώσεων, και ότι φαγητό ευθυμείτε για το υπόλοιπο 20%.
2. Φρόντιστε ώστε να μπορείτε να φάτε ότι θέλετε! Ναι, αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να φάτε αυτό και δεν μπορείτε να φάτε εκείνο, κάντε το σίγουρο στο μυαλό σας ότι μπορείτε να φάτε ότι θέλετε, αλλά τώρα έχετε εσείς τον έλεγχο επί του φαγητού, έτσι ώστε θα επιλέγετε να τρώτε σωστά και υγιεινά. Το μυαλό σας θα έχει τον έλεγχο του τι τρώτε και πότε το τρώτε!
3. Ενίσχυση κίνητρων. Ευθυγραμμίστε τις ενέργειές σας προς τις επιθυμίες σας. Με άλλα λόγια ενθουσιαστείτε, σηκώστε το κεφάλι σας ψηλά και προχωρήστε προς τα εμπρός με μια αποφασιστικότητα ότι το λίπος φεύγει, στάζει και διαλύεται από πάνω σας.

Θέλεις να φορέσεις εκείνες τις υπέροχες γόβες που είδες στην βιτρίνα;
Μπορείς να το κάνεις;
Βέβαια και μπορείς γιατί το θέλεις !!!

Χαράλαμπος Σολέας

Υπνοθεραπευτής – Life Coach